Въпреки дъжда, протестът в столицата набира сила.Стотици протестиращи блокираха движението пред

...
Въпреки дъжда, протестът в столицата набира сила.Стотици протестиращи блокираха движението пред
Коментари Харесай

Протестиращите срещу хартиената бюлетина блокираха движението пред парламента

Въпреки дъжда, митингът в столицата набира сила.

Стотици протестиращи блокираха придвижването пред Народното събрание. Демонстрацията е организирана от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", откакто по-рано с гласовете ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия хартиената бюлетина се върна.

Началото на демонстрацията беше в 18:30 ч. 

" Цяла нощ, непременно! " Хартиената коалиция " реши Народното събрание да заседава, до момента в който не одобри дефинитивно измененията в Изборния кодекс. Ще ги осветлим и ще покажем непримиримата си воля за почтени и свободни избори! ", декларират от двете обединения, написа

Към 19:25 ч. депутатите гласоподаваха 15-минутна отмора, с цел да може народните представители да излязат и да се срещнат с гласоподавателите си. 

След като Никола Минчев благодари на пристигналите, събралото се голям брой стартира да скандира: " Заедно! ".

" Искаме реформаторските сили да ръководят България. За страдание, реставраторите отпред с Борисов и Доган овладяха тази постройка и ние би трябвало да си я върнем. Сигурен съм, че дружно ще успеем да го създадем това и не би трябвало да се отхвърляме. Бойко Борисов доста желае да си закачи някъде на ревера демократичните сили, само че това няма да стане. Ние от Демократична България сме поръчител за това, че няма да допуснем Борисов повече да ръководи страната ", сподели Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ".

Протестиращите скандират " Мафията - вън! ". 

При протестиращите излязоха депутати от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Кирил Петков благодари, че макар дъжда, протестиращите са пред Народното събрание: „ Всички депутати на задкулисието се опасяват най-вече от Вас. Трябва да покажем, че има имунна система в България, която е задружна и работи. Има дребни победи – не можаха да изключат напълно камерите, камерите ще записват по какъв начин се броят бюлетините най-после “.

" Опитаха се да вкарат едни „ броячки ", които не разбрахме от кое място и по какъв начин се появиха – не можаха да си ги гласоподават. Това е още една дребна победа ", сподели още Петков. Съпредседателят разгласи, че се връщат в Народното събрание, с цел да се борят с така наречен " хартиена коалиция ".

" Хартиената обединението реши, че през днешния ден е денят, в който ще прoкара хартиената бюлетина. Днес е денят, в която демократичният избор ще бъде сменен. Днес е денят, в който отваряме още веднъж вратата за 15% невалидни бюлетини. Днес е денят, в който изкривяването на демократичния избор кара цялата система да работи корупционно - от изкривени избори, откраднат избор, откраднати налози, до пари и бюлетини в чували ", сподели Кирил Петков на взаимен брифинг на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " в Народното събрание по-рано през днешния ден. 

Асен Василев даде поръчка, че групите на Политическа партия и Демократична България ще създадат всичко допустимо, с цел да спрат кражбата на вота.

Междувременно продължава съвещанието на Народното събрание. За малко повече от час депутатите от ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - така наречен " коалиция хартиена бюлетина ",  взеха решение, че на идващите избори - локалните идната есен, ще се гласоподава единствено с хартия, но след това направиха вота разбъркан - с машини, въпреки и принтери, и с хартиена бюлетина. 

Протестиращите взеха решение да пуснат блокираните коли и незабавно по-късно още веднъж стопираха придвижването. Демонстрантите предават протичащото се в зала посредством колони извън. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР